12.7.2020 Verkkoyhteydessä hitautta 21-21:30
12.7.2020
Vastauksia ajankohtaisiin tietoturva-aiheisiin
24.10.2020
12.7.2020 Verkkoyhteydessä hitautta 21-21:30
12.7.2020
Vastauksia ajankohtaisiin tietoturva-aiheisiin
24.10.2020

Ajas Desktop -ohjelman virallinen päivitys 1.4.4.5 on nyt julkaistu. Asenna se ensin vain yhdelle koneelle ja vasta sitten muille, kun olet varmistanut että kaikki vaikuttaa toimivan normaalisti.

Päivitys on ollut saatavilla marraskuun alusta lähtien. Päivityksessä on vahvistettu ennaltaehkäisevästi heikkoja kohtia, joiden kautta mahdollinen tietomurtaja voisi yrittää päästä käsiksi tietoihin. Vanhat ohjelman versiot eivät enää tule enää 27.11.2020 jälkeen saamaan yhteyttä online-palvelimelle vaan yhteydenmuodostus vaatii version 1.4.4.1 tai uudemman. Päivitys tulee olemaan pakollinen kaikille, jotka eivät halua siirtyä Ajas Touchin käyttöön.

MAC-koneille emme voi enää jatkossa luvata tukea Desktop-ohjelmaa vaan Mac-käyttäjien on lähtökohtaisesti siirryttävä Ajas Touchin käyttöön, sillä Apple on muuttanut käyttöjärjestelmän toimintaa liian radikaalisti. Touch sisältyy kaikkiin Ajas Pro ja Classic -paketteihin. Voit kuitenkin jatkaa Desktopin käyttöä sellaisilla Mac-koneilla, mihin voi vielä ladata uuden päivityksen ja se käynnistyy onnistuneesti.

Microsoft ei enää tue Windows 7-järjestelmää. Jos käytät sitä, niin havaitsimme, että PDF/XPS-tulostuksessa oli ongelmaa, siihen on julkaistu 1.4.4.5, jonka saa ladattua automaattisten päivitysten kautta.

Päivitys ladataan automaattisesti mikäli olet kytkenyt Asetukset-lomakkeen Käyttäytyminen -välilehdeltä päälle ”Hae päivitykset ohjelman käynnistyessä” ja beta haetaan jos olet lisäksi rastittanut beta-päivitykset kyseisen asetuksen vierestä.

Huom, päivityksen voi asentaa jatkossa manuaalisesti Ajas osto -paketista. Jos päivitys jostakin syystä epäonnistuu, sen voi yrittää aina korjata asentamalla Ajas osto-paketin vanhaan asennuskansioon, jolloin ohjelmatiedostot ylikirjoitetaan.

Päivitysohjeet löydät täältä.

Päivitystiedot

18.12.2020 – Versio 1.4.4.7. (beta) Sisältää bugikorjauksia edelliseen.
16.12.2020 – Versio 1.4.4.6. (beta, virallinen) Sisältää parannuksia yhteyden vakauteen.
20.11.2020
 – Versio 1.4.4.5. (virallinen) Sama kuin beta.
19.11.2020
– Versio 1.4.4.5. (beta) Windows 7 yhteensopivuuden laajennus XPS/PDF-tulostukseen, koska laskujen tulostus tai lähetys sähköpostilla estyi tämän takia.
12.11.2020 – Versio 1.4.4.4. Sisältää korjauksia edelliseen päivitykseen. Asetukset-lomakkeen skaalaukseen parannuksia. Online-painikkeen painaminen muodostaa nyt uuden tunnelin yhteyden katkeamisen jälkeen, jolloin koko ohjelmaa ei tarvitse käynnistää uudelleen. Korjattu kaatuminen päivitystiedoston puuttuessa. Jos asetukset-lomake ei mahdu näytölle, annetaan mahdollisuus että sen reunasta voi tarttua ja pienentää niin että painikkeet näkyvät.
30.10.2020 – Versiopäivitys 1.4.4.3: Virallisen 1.4.4 -julkaisusarjan ensimmäinen virallinen versio. Tietoliikenneyhteydet siirretty menemään VPN-tunneliin myös vanhemmilla tietokannoilla. Päivitetty Ropo laskutuspalvelun verkkoyhteys uusimpaan TLS -protokollaan, jotta taas toimivat. Parannettu hieman toimintaa Ajas Touch yhteiskäytön kanssa. Muita yleisiä parannuksia ja uusia toimintoja verrattuna edelliseen viralliseen päivitykseen 1.4.3.8.
27.10.2020 – Versiopäivitys 1.4.4.1: Virallisen 1.4.4 -julkaisusarjan ensimmäinen betaversio. Tietoliikenneyhteydet siirretty menemään VPN-tunneliin myös vanhemmilla tietokannoilla. Päivitetty Ropo laskutuspalvelun verkkoyhteys uusimpaan TLS -protokollaan, jotta taas toimivat. Parannettu hieman toimintaa Ajas Touch yhteiskäytön kanssa. Muita yleisiä parannuksia ja uusia toimintoja verrattuna edelliseen viralliseen päivitykseen 1.4.3.8.

Yleiset parannukset ja uudistukset

 • Verkkoyhteydet siirretty kokonaan VPN-verkkoon. Kaikki vanhan muotoiset tietoliikenneyhteydet estetään jatkossa, eli versiopäivitys on pakollinen jollei siirry kokonaan Ajas Touchin käyttöön.
 • Tehty tarkistuksia ja pieniä parannuksia Ajas Touch -yhteensopivuudessa havaittuihin puutteisiin. Kaikkia asioita ei voida tehdä täysin yhteensopivaksi koska rakenne poikkeaa myyntitapahtumien jakamisen osalta.

Laskutus

 • Ropo laskutuspalvelun verkkoyhteysprotokolla päivitetty uusimman vaatimuksen mukaiseksi
 • Myyntireskontra-lomakkeelle maksettu-summan kohdalle erilaisia värikoodeja riippuen onko maksu erääntynyt vai ei.
 • Tiliotteen tunnistukseen ja kirjanpitoautomatiikkaan parannuksia. Nämä ovat vain asiantuntijoille bonusominaisuus, joihin ei tarjota tukea.
 • Muutettu kuitin ja laskun tulostus käyttämään vain PDF-tulostinta. Tämä korjaa tekstissä olleet ongelmat, jotka aiheutuivat Windows 7 -järjestelmään pohjautuneesta XPS-välimuunnoksesta. Jos koneella ei ole Windows 10 -järjestelmää, tarvitset 1.4.4.5 betan, joka tunnistaa Windows 7:n ja käyttää vanhaa XPS-välimuunnosta edelleen.
 • Myyntireskontra-lomakkeen vihreän nuolen alle lisätty mahdollisuus rajata laskuja lähetystavan mukaan. Paljon toivottu ominaisuus

Kanta-arkisto

 • Suosittelemme käyttämään Kanta-arkistoa suoraan eRA:n tai Ajas Touchin kautta.

Asiakasrekisteri

 • Tuki Ajas Touchin kryptaamille asiakastiedoille. Vaatii kirjautumisen omalla käyttäjätunnuksella sekä ominaisuuden päällekytkennän erikseen, ei toimi pääkäyttäjällä.

Ostoreskontra

 • Parannettu tiedoston liittämistä, tuki kansioiden näyttämiselle.

Kirjanpito

 • Parannettu konekielisen tiliotteen lukua ja tunnistusta
 • Mahdollisuus lisätä suoraan tiedostoja kirjanpitotapahtumiin. Kaikkiin tapahtumiin saa liitettyä suoraan asianmukaisen tositteen
 • Bugikorjauksia.